Avls pakke

En gammel avler fortalte mig for år tilbage, at han så det som det vigtigste i avlsarbejdet, at sørge for at videregive sunde og raske individer. Det kan jeg se stadig er holdbart når jeg snakker med avlere inden for de forskellige dyrearter.

Jeg oplever samtidig en stor interesse for at kunne gøre en forskel udover selvfølgelig at kunne videregive gode gener i sit/sine afkom.

Det kræver indsigt i avlsarbejde på mange områder og hvis man så samtidig kan eliminere eller bare mindske nogle af de forskellige issues, der ligger som en tung dyne indenfor næsten alle avlsområder så er målet i sigte.

Desværre ses det ofte at der ligger skjulte ubalancer, der kan give problemer i afkommets fremtidige liv, det er ubalancer som avler ikke har en chance for at kende eller gøre noget ved netop fordi der ikke har været mulighed for at lave disse tests før nu.

Det skal dog sige at man selvfølgelig skal følge sin avlsforening og stadig lave de almindelige sundhedstest på avlsdyrene.

En god vej, om man avler, heste, hunde, katte, geder, får osv. er at få testet sine avlsdyr inden man går i gang med selve avlen.

En naturmedicin sundhedstest giver indikationer på fx:

Vitamin- og mineralmangler

Allergier

Fødevareintolerancer og fødevareallergier

Organtilstande

Virus-, bakterie, orme, parasit – og svampeangreb

Forgiftninger og belastninger

dog-1919406_1920-1

Påvirkninger af stråler (jordstråler og elektromagnetiske)

Stress

Hormonbalance

Stofskifte balance

Vaccine status

Kroppens status som helhed

Alt sammen belastninger der kan have stor betydning for den forestående bedækning, sundhedstilstanden i drægtighedsperioden, samt for afkommet.

På Center For Alternativ Behandling har vi med disse informationer mulighed for at give en professionel og gennemarbejdet samt årsagsrelateret vejledning og behandlingsplan inden et evt. avlsarbejde påbegyndes.

For afkommets vedkommende kan vi med samme informationer vejlede og opstarte evt. behandling af fødselsskader, mangler osv. som kan have stor betydning for fremtiden allerede inden afkommet enten skal sælges eller indgå i det videre avlsarbejde.

For nye ejere af disse dyr betyder det at de har et fuldt billede af deres køb og allerede inden hjemtagelsen er forberedt med korrekt foder, vitaminer, mineraler, og andre tilskud. Samtidig ved de, at deres nyindkøbte dyr er checket og behandlet professionelt.

På sigt vil det give sundere dyr.

Anbefalinger:

Hunde og katte:

Vi anbefaler at man tager naturmedicins sundhedstest af begge avlsdyr, men er dette ikke muligt er det vigtigt at få testet tæven/hunkatten.

dogs-1646185_1280

Når tæven/hunkatten er testet og evt. behandlet kan det være en god ide at tage en opfølgendetest inden parring.

cat-1675437_1920

En optimeret tæve/hunkat, vil give et langt nemmere forløb med, at i gang sætte selve avlsarbejdet. Drægtighedsperioden og den kommende fødsel vil i langt de fleste tilfælde forløbe uden komplikationer.

Når hvalpene/killingerne er født, bestilles naturmedicinsk sundhedstest til alle, evt. behandling bliver iværksat med det samme. Det er optimalt at testet afkommet, når de er mellem 3 og 5 uger, sådan at en evt. behandling kan iværksættes og afsluttes inden for de første måneder.

Heste:
life-1221183_1920

Som med hunde anbefaler vi også at både hoppe og hingst testes inden bedækning, kan dette ikke lade sig gøre, vil det også her være en fordel at testet hoppen.

Føllet testet inden for de første 3 måneder og evt. behandling, kostforslag osv. kan iværksættes i takt med at føllet begynder at spise krybbefoder.

Har der været problem med kastning, facilitet osv. er det også en rigtig god ide at få lavet en naturmedicinsk sundhedstest.

horse-1270698_1920

Det er hårdt at være avlshingst, der bliver stille store krav både under en bedækningsperiode men bestemt også i perioder uden bedækninger, da de fleste hingste bliver der indgår i avlen også bruges i enten konkurrence, show eller til fremvisninger, hvor der ligger en del træning.  En naturmedicinsk sundhedstest sikrer en optimeret hingst på alle fronter.

Ofte bliver hopper, der er skadet sat i fol, for at kunne udnytte en evt. skadespause og genoptræningen optimalt. Det er også en fin mulighed, men stiller store krav til hoppens konstitution. En naturmedicinsk sundhedstest kan hjælpe med at optimere hoppen til opgaven.

Landbrugsdyr – kø er, får, geder, mink osv.: 

cow-1672056_1920
ireland-873801_1920

kids-1099143_1920

Her er det ofte andre problemer der gør det attraktivt at få lavet en naturmedicins sundhedstest -fx. svage afkom, gentagne kastninger, manglende eller svingende facilitet osv.  er bestemt ikke ønskværdigt og kan i mange tilfældebehandles og bedres, når man kender årsagen.

Fugle, høns, duer og krybdyr

Kan på samme måde være belastet og her kan en naturmedicins sundhedstest også give svar der kan gøre en forskel.

Efterfølgende ovenstående anbefaler vi en opfølgning af moderdyr.

Til forældre dyr anbefaler vi:

Til afkom anbefaler vi

Kontakt os gerne for snak inden evt. bestilling af naturmedicins sundhedstest.

 

Indkøbskurv
Scroll to Top